Hoe gebruik ik Koorzoeker?

Het gebruik van Koorzoeker is hopelijk duidelijk en eenvoudig. Hier geven we een kort overzicht over de mogelijkheden voor bezoekers. Voor koren zijn er aparte help artikelen.

Koren bekijken

Op Koorzoeker staan profielen van bijna 3.000 koren in Nederland. Je kunt het profiel van koren bekijken door op het item Koren in het menu te klikken. Je kunt hier zoeken op (deel van) koornaam, trefwoord of naam van de dirigent. Je kunt je beperken tot koren van een bepaald genre. En je kunt koren binnen een bepaalde afstand van een gegeven locatie kiezen. Je kunt de resultaten sorteren op koornaam of op afstand tot de gegeven locatie.

In het koorprofiel vind je een korte omschrijving van het koor en meestal wat foto's en een video. Ook staat er een agenda van concerten en, als het koor dat heeft opgegeven, een ledenlijst. Daarnaast wordt aangegeven of het koor nieuwe leden zoekt. Aan de linkerkant vind je links naar de website van het koor en eventuele sociale netwerken.

Concert agenda

Op Koorzoeker staat de meest uitgebreide koorconcertagenda van Nederland. Klik hiertoe op het item Concerten in het menu. Je kunt zoeken op titel van het concert of de naam van het koor. Ook kun je de lijst beperken tot concerten in een bepaald genre, of binnen een bepaalde afstand van een gegeven locatie. Je kunt eventueel ook concerten in het verleden of verder in de toekomst bekijken door de vanaf datum in te stellen.

Voor sommige concerten kun je direct via Koorzoeker kaartjes kopen. Je geeft dan het aantal kaartjes op en betaald veilig met iDeal. De kaartjes worden je per mail gestuurd.

Lid van een koor worden

Wil je in een koor zingen? Dan kun je op Koorzoeker koren vinden die nieuwe leden zoeken. Het gaat hierbij zowel om permanente leden als om tijdelijke leden voor bijvoorbeeld een projectkoor. Klik hiertoe op Word koorlid in het menu. Je krijgt nu een lijst te zien met alle koren die leden zoeken. Je kunt eventueel opgeven wat je stemgroep is om je te beperken tot koren die jouw stem zoeken. Ook kun je filteren op genre. Als je je locatie opgeeft worden de koren gesorteerd op afstand.

Bij elk koor vind je informatie over het gewenste niveau, de repetitielocatie en dag, en hoe je contact op kunt nemen met het koor.

Registreren

Je kunt je als bezoeker registreren. Als je geregistreerd bent kun je koren volgen, reageren op artikelen, en je bestellingen en gekochte kaartjes bekijken. Om te registreren klik je op de knop rechtsboven. Je kunt een naam en een password opgeven of via Facebook inloggen/registreren.

Als je ingelogd bent heb je je eigen dashboard. Je gaat hiernaar toe door op de knop met je naam rechtsboven te klikken. Je krijgt hier een overzicht van alle koren die je volgt, je kunt je persoonlijke gegevens wijzigen, je kunt je bestellingen bekijken en je kunt instelling voor email wijzigen.

Kaartjes kopen via Koorzoeker