Hoe krijg ik donaties?

Donateurs kunnen een belangrijke extra vorm van inkomsten voor een koor zijn. Er zijn meestal voldoende mensen die het koor financieel willen steunen. Denk bijvoorbeeld aan familie van leden en oud-leden. Koorzoeker maakt het werven en belonen van donateurs erg eenvoudig. Ze kunnen gewoon via iDeal betalen.

Vooraf

Om donateurs te activeren hebben wij bepaalde financiële informatie over het koor nodig, zodat we het geld naar jullie over kunnen maken. Als je naar het onderdeel Donateurs aan de linkerkant van het dashboard gaat zie je een knop Vul Financiële Gegevens In, waarmee je dit kunt doen. Hetzelfde kan onder Instellingen in het dashboard.

Donateurs activeren

Om donateurs te activeren ga je naar het dashboard van het koor. Aan de linkerkant kies je Donateurs. Je moet nu wat algemene informatie opgeven. Ten eerste kun je een beschrijving opgeven. Hier schrijf je bijvoorbeeld wat je met de donaties gaat doen, of hoe je de donateurs beloont. Je kunt hier ook aangeven dat de donateur zijn adresgegevens op moet geven. Dit is belangrijk als je donateurs bijvoorbeeld een CD wilt sturen.

Daarna geef je betalingsinstellingen opgeven. Je geeft hier het donatiebedrag aan. Dit is het bedrag per jaar. Geef daarnaast aan of donateurs zelf een hoger bedrag in kunnen vullen of dat dit een vast bedrag is. Dit is een eenmalig bedrag. Wij sturen na een klein jaar een mail naar de donateur om te

Als iemand donateur wordt van jouw koor, dan ontvangt die persoon een bevestiging per email. Onder Meldingen kun je nog een extra bedanktekst invullen die wordt toegevoegd aan de email naar de donateur.

Klik hier nu op de knop Activeren en er verschijnt een knop op je profiel waarmee mensen een donatie kunnen doen. Jullie krijgen vervolgens een mail met de gegevens van de nieuwe donateur, zodat je eventueel actie kunt ondernemen. Wie die mail krijgt kun je aangeven onder Instellingen bij Meldingen via e-mail. Je kunt op de donateurs pagina ook een lijst van alle donateurs zien.

Donateurs werven

Je kunt eenvoudig donateurs werven door gebruik te maken van het nieuwsbrief mechanisme. Als je een nieuwsbrief maakt kun je daar een knop aan toevoegen. Een mogelijkheid daar is om een knop toe te voegen om donateur te worden.

Korting op kaartjes

Veel koren willen donateurs korting geven op kaartjes. Dat is heel eenvoudig als je kaartverkoop via Koorzoeker regelt. Als je kaartverkoop aan een concert toevoegt kun je aangeven welk kortingspercentage donateurs krijgen. (Donateurs moeten daarvoor natuurlijk wel ingelogd zijn.)