Hoe maak ik een ledenlijst?

Het is handig om de ledenlijst van je koor toe te voegen aan je profiel. Je kunt je leden dan bijvoorbeeld eenvoudig nieuwsbrieven sturen. Ook worden leden die vertrekken automatisch toegevoegd aan de oud-leden. Zodat je die bijvoorbeeld voor concerten uit kunt nodigen.

Om de ledenlijst toe te voegen ga je naar je het dashboard van het koor. Kies aan de linkerkant Leden. Onder het kopje Ledenlijst zie je nu een lijst van leden en een lijst van oud-leden. Gebruik het knopje Voeg Lid Toe om een nieuw lid toe te voegen. Je geeft nu de naam en het E-mailadres op, tot welke stemgroep (of andere rol) het lid behoort, en of de persoon een bestuurlijke functie vervult. Klik Doorgaan om enkel deze persoon toe te voegen of klik op Doorgaan En Voeg Nog Een Lid Toe om meer leden toe te voegen.

Als je klaar bent, geef dan aan dat je de ledenlijst op je profiel wilt publiceren. Er wordt nu een ledenlijst aan het profiel toegevoegd. Alleen geregistreerde leden van het koor krijgen het E-mailadres te zien. Anderen zien enkel de naam en rol. (Als je de ledenlijst enkel wilt gebruiken om nieuwsbrieven te sturen dan hoef je hem niet op je profiel te publiceren en blijft de informatie onzichtbaar voor anderen.)

Als je een lid toevoegt dan sturen wij deze een mail om dit aan te geven. Als het lid nog niet geregistreerd is op Koorzoeker dan bevat deze mail een link om het account te activeren.

Oud-leden

Op soortgelijke wijze kun je oud-leden toevoegen. Hierbij geeft je enkel naam en E-mailadres op. Oud-leden zijn niet zichtbaar op de ledenlijst op je koorprofiel en ontvangen geen bevestigingsmail.

Als je een lid verwijdert wordt deze automatisch een oud-lid. Als je een oud-lid verwijdert verdwijnt deze pas echt.

Nieuwsbrieven

Je kunt leden en oud-leden eenvoudig nieuwsbrieven sturen. Als je een nieuwe nieuwsbrief aanmaakt kun je bij de ontvanger met een simpel vinkje aangeven of deze naar leden en/of oud-leden gestuurd moet worden.