Hoe maak ik een online winkel?

Veel koren hebben een CD gemaakt of een boekje uitgegeven. Andere hebben T-shirts of mokken, of andere voorwerpen met het logo. Je kunt deze eenvoudig via Koorzoeker verkopen. Wij handelen de bestellingen en betalingen af. Het koor is verantwoordelijk voor de verzending van de producten.

Vooraf

Om een online winkel te maken hebben wij bepaalde financiële informatie over het koor nodig, zodat we het geld naar jullie over kunnen maken. Als je naar het onderdeel Webshop aan de linkerkant van het dashboard gaat zie je een knop Vul Financiële Gegevens In, waarmee je dit kunt doen. Hetzelfde kan onder Instellingen in het dashboard.

De shop maken

Kies in het dashboard van het koor aan de linkerkant Webshop. Vervolgens wordt je om twee instellingen gevraagd: Een e-mailadres waarheen de informatie over de bestelling gestuurd wordt, zodat deze verzonden kan worden. En de verzendkosten per bestelling. We adviseren deze op 0 euro te zetten en de verzendkosten in de prijs van de producten te verwerken.

Producten toevoegen

Klik vervolgens op het onderdeel producten en op de knop Toevoegen. Geef nu de naam van het product en de prijs en eventueel de omvang van de voorraad. (De prijs van een product moet minimaal 5 euro zijn omdat anders de administratiekosten te hoog worden.)

Je kunt het product nu verder bewerken door een foto toe te voegen en een omschrijving.

Als je meerdere producten hebt toegevoegd kun je ook de volgorde aanpassen. En je kunt producten later altijd bewerken of verwijderen. Als je alle producten verwijdert verdwijnt de webshop weer.

Producten kopen

Zodra je producten hebt toegevoegd verschijnt de webshop op je profiel op Koorzoeker. Omdat de meeste koren slechts een of een paar producten verkopen hebben we de webshop heel simpel gehouden. De bezoeker ziet simpelweg een lijst van artikelen en kan per artikel het aantal kiezen. Het totaalbedrag wordt dan getoond en een knop om de producten daadwerkelijk te bestellen en via iDeal te betalen. De kopen moet dan zijn adres opgeven zodat het product verstuurd kan worden. De koper krijgt een bevestiging en het koor een mail zodat het product verstuurd kan worden.

Je kunt alle bestellingen (inclusief kaartverkoop en donateurs) zien door in het dashboard aan de linkerkant Bestellingen te kiezen.