Hoe meld ik mijn koor aan?

Elk koor en elke vocale groep in Nederland kan gratis een profiel op Koorzoeker maken. Er staan al een zo'n 3.000 profielen, waarvan een deel door ons zelf is aangemaakt. Mogelijk staat jullie koor er ook al bij. Zo niet dan kun je eenvoudig een nieuw koorprofiel maken.

Een bestaand profiel claimen

Je kunt het beste eerst op het koren overzicht naar jullie koor zoeken. Staat het erbij en hebben jullie het niet zelf aangemaakt dan kunnen jullie het claimen. Op de profielpagina van het koor vind je een link Klik hier om dit profiel te claimen. Je moet daarvoor natuurlijk wel toestemming hebben van het koor.

Nadat je dit aangegeven hebt wordt je gevraagd om (als persoon) te registreren op Koorzoeker. Je kun of met naam, email, en wachtwoord registreren, of via Facebook. Ben je al geregistreerd op Koorzoeker, klik dan op Inloggen om in te loggen. (Als je al ingelogd bent wordt deze stap overgeslagen.)

Je het het koor nu succesvol geclaimd en komt terecht in het dashboard. Hier kun je alle aspecten van het profiel aanpassen (zie hieronder) en alle andere mogelijkheden van Koorzoeker gebruiken.

Door het koor te claimen accepteer je ook de aanvullende gebruiksvoorwaarden voor koren.

Een nieuw profiel maken

Staat je koor nog niet op Koorzoeker dan kun je eenvoudig een nieuw profiel toevoegen. Op de homepage van Koorzoeker klik je daartoe op de grote knop Voeg je koor toe. Vervolgens klik je op Maak nieuw profiel.

Hierna wordt je gevraagd om (als persoon) te registreren op Koorzoeker. Je kun of met naam, email, en wachtwoord registreren, of via Facebook. Ben je al geregistreerd op Koorzoeker, klik dan op Inloggen om in te loggen. (Als je al ingelogd bent wordt deze stap overgeslagen.)

Je wordt nu door een aantal stappen geleid om het profiel van je koor te maken. Klik steeds op Verder om naar de volgende stap te gaan:

• Als eerste kun je naam, locatie, Facebook, en website link van je koor aangeven. Als je je Facebook pagina aangeeft halen wij een deel van de gegevens al uit Facebook.
  • Vervolgens wordt je gevraagd om het soort muziek te kiezen dat het koor zingt. Dit is belangrijk als mensen jullie koor of jullie concerten zoeken. Je kunt meerdere mogelijkheden aangeven.
  • In de volgende stap wordt je om wat informatie gevraagd over de samenstelling van het koor en de dirigent.
  • Daarna kun je een beschrijving geven en een aantal trefwoorden die betrekking hebben op het koor.
  • In de volgende stap wordt om een profielfoto en een omslagfoto gevraagd. Als je een Facebook pagina hebt aangegeven halen we deze uit Facebook. Gebruik het edit knopje om een andere foto te laden.
  • Er volgt nu nog een laatste controle. En je dient de aanvullende gebruiksvoorwaarden voor koren te accepteren.

Dat is alles. Klik nu op Ga naar dashboard om je profiel verder uit te breiden en alle andere mogelijkheden van Koorzoeker gebruiken.

Het profiel bewerken

Nadat je een koorprofiel gemaakt of geclaimd hebt kun je dit altijd bewerken. Hiertoe ga je naar de profielpagina van het koor. Zorg dat je ingelogd bent (zo niet gebruik de knop rechtsboven). Op het profiel staat nu een knop Bewerk profiel die alleen jij kunt zien. Als je hierop klikt kom je in het dashboard.

Alternatief kun je naar je eigen persoonlijke dashboard gaan door op de knop rechtsboven met je naam te klikken. Hier zie je alle koren die je beheert. Klik op het icoontje aan de rechterkant om het profiel te bewerken.

Bij het bewerken van het profiel kun je alle informatie die je eerder hebt opgegeven aanpassen en je kunt ook nog extra informatie toevoegen:

• Algemene informatie. Je kunt de naam, dirigent, beschrijving, locatie samenstelling en trefwoorden wijzigen. Als extra kun je een E-mailadres en een telefoonnummer opgeven. Deze worden op het profiel getoond zodat mensen jullie eenvoudig kunnen bereiken.

• Profiel- en omslagfoto. Je kunt deze eenvoudig aanpassen.

• Genres. Hier geef je de muziekgenres aan die je koor zingt.

• Links. Hier kun je je website en verschillende sociale media links aangeven.

• Uitgelichte foto's en video. Hier kun je aantal extra foto's uploaden en een link naar een YouTube video aangeven. Deze komen op je profiel om zo een beter beeld van het koor te geven.

Wat komt er nog meer op je profiel?

Als je de verschillende mogelijkheden van Koorzoeker gebruikt komt er extra informatie op je profiel. Zo verschijnt er een concertagenda als je concerten toevoegt. Als je ledenwerving activeert wordt dit ook toegevoegd. Hetzelfde gebeurt met een optionele ledenlijst en de online winkel. En als je donateurs wilt werven komt er hiervoor een knop op je profiel.