Hoe ontvang ik geld?

Als je koor inkomsten genereert met kaartverkoop voor concerten, of donateurs, willen wij dat geld natuurlijk graag zo snel mogelijk aan je koor uitbetalen. Daarvoor hebben wij wat informatie nodig. Je kunt pas van deze diensten gebruik maken zodra je deze informatie verstrekt hebt.

Je wordt om deze financiële informatie gevraagd zodra je een van deze diensten wilt gaan gebruiken. Ook kun je naar Instellingen in het dashboard van het koor gaan. Onderaan, onder Financiën, vind je een knop Voeg Financiële Gegevens In. Zodra je hierop klikt leiden we je door een paar eenvoudige stappen.

Ten eerste moeten we weten of het koor bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als vereniging, stichting, of bedrijf. Zo ja, dan is het koor een rechtspersoon. We moeten dan weten wat voor soort rechtspersoon het is en de officiële naam, het adres, en het KvK nummer. (Dit is wettelijk verplicht.) Als het koor geen eigen rechtspersoon is dan is deze informatie niet nodig.

Vervolgens hebben we gegevens nodig van degene die verantwoordelijk is voor de financiën van het koor. Dit is normaal gesproken de penningmeester. Deze gegevens zijn opnieuw wettelijk verplicht voordat we betalingen kunnen doen.

En tenslotte hebben we het bankrekening nummer nodig. We geven al deze gegevens door aan Stripe die de betalingen voor ons afhandelt. Die verifieert de gegevens wat even kan duren.

Penningmeester toegang geven tot dashboard

Het kan mogelijk handig zijn om ook de penningmeester van het koor toegang te geven tot het dashboard. Zo kan hij of zij zelf deze gegevens invoeren/aanpassen en bijvoorbeeld de bestellingen bekijken. Om dit te doen ga je naar Instellingen en dan naar de Beheerderslijst. Hier staan alle mensen die toegang hebben tot het dashboard. Klik op Beheerder Toevoegen en vul de naam en email in. Wij sturen een e-mail naar die persoon met een unieke code om de uitnodiging te accepteren.

Facturen en overzichten

In het dashboard onder instellingen vind je een overzicht van alle facturen. Je kunt deze eenvoudig downloaden. De BTW facturen bevatten per maand onze fee over de verkoop van kaartjes en donateurs. Facturen zijn alleen beschikbaar voor de maanden waar wij kosten in rekening hebben gebracht.

De facturen bevatten niet de betaalkosten van Stripe omdat dat geen kosten zijn die wij in rekening brengen. Je kunt onder instellingen ook een overzicht vinden van jullie inkomsten per maand. Hierop staan alle betalingen plus onze ingehouden fee en de ingehouden Stripe betaalkosten.