Hoe regel ik kaartverkoop via Koorzoeker?

Online kaartverkoop heeft grote voordelen. Het vergroot het aantal bezoekers, geeft een betere service, en geeft je inzicht. Mensen die eenmaal online een kaartje voor een van je concerten gekocht hebben kun je daarna eenvoudig benaderen via nieuwsbrieven om ze bijvoorbeeld voor andere concerten uit te nodigen of om ze te vragen donateur te worden. Daarom zijn kaartjes ook bij gratis concerten nuttig.

Vooraf

Om betaalde kaartverkoop mogelijk te maken hebben wij bepaalde financiële informatie over het koor nodig, zodat we het geld naar jullie over kunnen maken. Dit kun je aangeven onder Instellingen in het dashboard. Zolang je dit nog niet hebt aangegeven kun je alleen gratis kaartjes "verkopen".

Kaartverkoop toevoegen

Het toevoegen van online kaartverkoop is heel eenvoudig met Koorzoeker. Hiervoor ga je naar de informatie over het concert in het dashboard. Onderaan vind je een stukje over kaartverkoop. Kies hier Via Koorzoeker. Je kunt nu het aantal beschikbare kaarten opgeven en de standaardprijs per kaartje. Deze prijs moet minimaal 5 euro zijn (of 0 euro voor gratis kaartjes). Klik vervolgens op Kaartverkoop Activeren. Kaartverkoop is nu geregeld.

Overige opties

Nadat je kaartverkoop geactiveerd hebt verschijnen er meer opties.

Ten eerste kun je beperkingen opleggen aan het standaard kaartje. Klik hiertoe op het bewerk icoontje onder het standaard kaartje. Je kunt nu een korte beschrijving toevoegen en eventueel het aantal standaard kaartjes beperken. Daarnaast kun je aangeven wanneer de kaartverkoop begint en wanneer deze eindigt.

Daarnaast is het mogelijk naast het standaard kaartje andere soorten kaartjes te maken met verschillende prijzen. Ook hiervoor kun je beperkingen opleggen. Zo kun je bijvoorbeeld Early Bird kaartjes maken die goedkoper zijn maar slechts tot een maand voor het concert beschikbaar zijn. Of je kunt speciale kaartjes voor studenten maken. (Je zult wel zelf moeten controleren of de bezoeker dan ook daadwerkelijk student is.)

Ook kun je heel eenvoudig korting geven voor je donateurs. Dit werkt alleen als je donateurs via Koorzoeker lopen. Heb je op een andere manier donateurs dan kun je bijvoorbeeld een speciaal soort kaartje voor hen maken.

Tenslotte kun je ook nog een eigen tekst aangeven die op de kaartjes komt. Hier kun je bijvoorbeeld informatie geven over de bereikbaarheid van de locatie. Een voorbeeld kaartje kun je ook bekijken.

Tenslotte kun je de kaartverkoop verwijderen. Dit kan echter alleen als er nog geen kaartjes verkocht zijn. Wil je daarna de kaartverkoop stoppen, pas dan de einddata van de kaartjes aan.

Bezoekers controleren

De bezoekers die naar je concert komen moeten hun kaartje natuurlijk meenemen (op papier of digitaal). Om een extra check uit te kunnen voeren kun je een gastenlijst downloaden en afdrukken. Hierop staat precies wie er wat voor kaartjes gekocht heeft. Bij de ingang kun je die dan gebruiken om de kaartjes te controleren. De gastenlijst vind je in het dashboard bij de concertagenda. Klik rechts van het concert op het pijltje naar beneden en klik vervolgens op Gastenlijst Downloaden. Je kunt dit het beste zo laat mogelijk doen (na het sluiten van de kaartverkoop).

Kaartverkoop via de eigen website

Het is eenvoudig om jullie concertagenda ook op jullie eigen website te zetten. Hiervoor ga je naar de informatie over het concert in het dashboard en druk je op de knop Maak Widget bij kaartverkoop. Je kiest of je een lichte of donkere versie wilt en je krijgt vervolgens een stukje HTML code die je in je website toe kunt voegen. Voor meer informatie zie de help pagina hierover.

Kosten

Per bestelling vragen wij 10% van het aankoopbedrag om ons product mogelijk te maken. Dit trekken we af van het bedrag dat het koor ontvangt. We rekenen dus geen servicekosten aan de koper. Voor meer informatie zie de help pagina over kosten.