Hoe verstuur ik nieuwsbrieven?

Nieuwsbrieven per e-mail zijn nog steeds een van de meest effectieve vormen van communicatie. Via Koorzoeker kun je eenvoudig nieuwsbrieven versturen. Je kunt deze sturen naar mensen die het koor volgen, naar bezoekers van concerten, naar (oud-)leden en naar anderen.

Om een nieuwsbrief te versturen ga je naar het dashboard van het koor en kies je Nieuwsbrieven aan de linkerkant. Je krijgt hier een overzicht van alle nieuwsbrieven die je verstuurd hebt en concepten die je nog niet verstuurd hebt. Klik op Toevoegen om een nieuwe nieuwsbrief te maken. Je wordt nu door een aantal stappen geleid:

Ten eerste kies je de ontvangers van de nieuwsbrief. Hierbij kun je de volgende groepen selecteren:

  • Je leden en/of oud-leden. Dit is alleen beschikbaar als je een ledenlijst heb toegevoegd.
  • Je volgers op Koorzoeker.
  • Je donateurs, als je die via Koorzoeker laat lopen.
  • De bezoekers die via Koorzoeker kaartjes voor bepaalde concerten gekocht hebben.
  • Overige ontvangers. Je kunt hier een lijst met email adressen opgeven.

Zo kun je bijvoorbeeld de bezoekers van een concert na afloop bedanken en uitnodigen voor een volgend concert. Als iemand in meerdere groepen zit krijgt hij/zij de nieuwsbrief natuurlijk maar een enkele keer.

Vervolgens kun je een afbeelding kiezen die boven de nieuwsbrief komt. Daarna geef je het onderwerp aan en type je de inhoud. Je kunt hier eenvoudige formattering gebruiken. Een voorbeeld wordt steeds getoond.

Daarna kun je eventueel een actieknop toevoegen. Actieknoppen in mails zijn heel effectief. Je kunt de lezer zo naar een concertpagina sturen, donateur laten worden, of naar jullie profiel verwijzen. Ook kun je een eigen link opgeven. Daarnaast kun je de tekst op de knop bepalen.

Tenslotte kun je de nieuwsbrief verzenden. Het kan een paar minuten duren voordat mensen deze ontvangen.