Hoe voeg ik een concert toe?

Op Koorzoeker staat de grootste koor concertagenda van Nederland. Jullie concerten horen daar natuurlijk ook bij. Hier geven we aan hoe je concerten toevoegt. Je kunt ook online kaartverkoop via Koorzoeker regelen. Hiervoor is een aparte help pagina.

Vooraf

Voordat je concerten toe kunt voegen aan Koorzoeker dient je koor een profiel te hebben. Als dat nog niet het geval is kun je eenvoudig jullie profiel toevoegen.

Enkel concert toevoegen

Ga om te beginnen naar het dashboard van het koor. Hier kom je via de knop Bewerk profiel in jullie profiel. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn. Aan de linkerkant in het dashboard zie je een item Concertagenda. Als je hierop klikt krijg je een overzicht van alle concerten in de toekomst. (Je kunt ook de concerten in het verleden bekijken.)

Klik nu op de knop Toevoegen. Een concert kan een eenmalige uitvoering zijn of onderdeel zijn van een reeks van uitvoeringen. Voor informatie over concertreeksen, zie hieronder. Kies Het concert is een eenmalige uitvoering en vul de titel van het concert in, de locatie, de datum, en de tijd. Klik vervolgens op Toevoegen. Je kunt nu de informatie over het concert verder bewerken.

Concertinformatie bewerken

Zodra je een concert hebt toegevoegd kun je de concertinformatie verder bewerken. Als je van een andere concert de informatie wilt bewerken klik je op de titel van het concert in de lijst van concerten. Je kunt de volgende informatie aangeven:

  • Of het concert zichtbaar is in de concertagenda. Je wilt dit misschien uit zetten zolang de informatie nog niet compleet is.
  • De titel van het concert.
  • Het plaatje. Default wordt de omslagfoto van het koor gebruikt maar je kunt het concert een eigen plaatje geven. Klik op het bewerk icoontje in de foto om een nieuwe foto te laden.
  • Je kunt een externe webpagina opgeven. Als je dit doet verschijnt er bij het concert een knop Meer Informatie die hier naar wijst.
  • Een beschrijving van het concert.
  • Ook kun je de locatie, datum, en aanvangstijd aanpassen.
Kaartverkoop

Op de pagina om concertinformatie te bewerken kun je ook aangeven of het concert online kaartverkoop heeft. Online kaartverkoop vergroot het aantal bezoeker, ook als de kaartjes gratis zijn. En het heeft meer voordelen. Je kunt eenvoudig kaartverkoop via Koorzoeker regelen. Heb je al een andere (externe) partij die dit voor je doet dan kun je een link hier naartoe opnemen. Bij het concert verschijnt dan een knoop Koop Kaarten die hierheen verwijst.

Concertreeksen

Vak geeft een koor meerdere uitvoeringen van hetzelfde concert. Je kunt deze allemaal apart opnemen maar het is eenvoudiger om er een concertreeks van te maken. Dat scheelt werk. De uitvoeringen komen gewoon apart in de concertagenda maar er komt ook een overzichtspagina van de reeks.

Om een concertreeks toe te voegen kies je opnieuw Toevoegen in de lijst van concerten in je dashboard. Je geeft nu aan dat jet concert onderdeel is van een reeks. Je wordt dan om de titel van de reeks gevraagd. Alle concerten in de reeks krijgen dezelfde titel. (Als je al een reeks hebt kun je ook aangeven dan je het concert aan een bestaande reeks toe wilt voegen.)

Vervolgens wordt je gevraagd om informatie over het concert dat je aan de reeks toe wilt voegen. Je geeft de locatie, de datum, de aanvangstijd, en eventueel aanvullende informatie. Deze aanvullende informatie wordt onder de informatie voor de reeks geplaatst. Informatie die gelijk is voor alle uitvoeringen kun je in de informatie over de reeks zetten. Zaken die anders zijn voor een bepaalde uitvoering plaats je in de aanvullende informatie. Hierna kom je bij een scherm waarin je de informatie over deze uitvoering nader kunt bewerken. Ook kun je hier kaartverkoop voor deze uitvoering toevoegen.

Als je in de lijst van concerten op de naam van de reeks klikt kun je informatie over de hele reeks bewerken. Hier kun je de naam van de reeks bewerken, het plaatje aanpassen, de algemene beschrijving toevoegen, en een externe link aangeven voor meer informatie. Je kunt hier ook de verschillende uitvoeringen in de reeks bewerken en nieuwe uitvoeringen toevoegen.

Concerten verwijderen

Om een concert te verwijderen ga je naar de lijst van concerten. Klik aan de rechterkant van de concertnaam op het pijltje naar beneden en gebruik het icoontje om te verwijderen. Deze actie kan niet meer ongedaan gemaakt worden. Als er voor een concert kaartjes verkocht zijn kun je dit niet meer verwijderen. Maar je kunt het wel annuleren.

Concert annuleren

Soms kan een concert helaas toch niet doorgaan. Je kunt het concert dan annuleren. Klik aan de rechterkant van de concertnaam op het pijltje naar beneden en klik op Concert Annuleren. Op de concertpagina wordt dan aangegeven dat het concert geannuleerd is. Ook zal deze niet meer weergeven worden in de concertagenda. Optioneel kun je een reden voor de annulering opgeven.

Als er al kaartjes verkocht zijn voor het concert zul je zelf de kopers hiervan op de hoogte moeten stellen en regelen dat ze hun geld terugkrijgen. Je kunt ze eenvoudig een nieuwsbrief sturen met deze informatie.

Concertagenda op eigen website

Het is eenvoudig om jullie concertagenda ook op jullie eigen website te zetten. Hiervoor ga je naar de concertagenda in het dashboard en druk je op de knop Maak Widget. Je kiest of je een lichte of donkere versie wilt en je krijgt vervolgens een stukje HTML code die je in je website toe kunt voegen. Als je later nieuwe concerten toevoegt komen die er vanzelf bij. Voor meer informatie zie de help pagina hierover.