Hoe werf ik nieuwe leden?

Veel koren zijn op zoek naar nieuwe leden. En veel zangers zijn op zoek naar een leuk koor. Soms voor een project en soms meer permanent. Koorzoeker helpt je hierbij. Op Koorzoeker is er een pagina waar mensen naar koren in de buurt kunnen zoeken die een bepaald soort leden zoeken en een bepaald soort muziek zingen. Hier vind je hoe jullie koor daar ook bij kan staan.

Om leden werven te activeren ga je naar het profiel van het koor. Aan de linkerkant kies je Leden. Onderaan staat het kopje Nieuwe leden werven. Klik hierop om dit uit te klappen. Je kunt nu aangeven wat voor leden je zoekt plus wat extra informatie over het koor. Je geeft je oproep een titel, kiest de gezochte stemgroepen, geeft aan wat het gevraagde niveau is, en of het om een tijdelijk project gaat of voor permanent (of beide). Ook kun je een beschrijving toevoegen met extra informatie over het koor en de leden die je zoekt. Vervolgens geef je de contactgegevens voor potentiële nieuwe leden op en informatie over waar en wanneer jullie repeteren.

Als je nu op Activeren klikt verschijnt jullie oproep zowel op je eigen profiel als op de Wordt Koorlid pagina. Potentiële leden kunnen hier zoeken op stemgroep en genre en krijgen de resultaten vervolgens geordend op afstand vanaf hun eigen adres.