Waarom zou mijn koor Koorzoeker gebruiken?

1.7 miljoen mensen in Nederland zingen in koren. En nog veel meer mensen zijn geïnteresseerd in koormuziek. Koorzoeker is dé plek op het internet waar koren en hun liefhebbers bij elkaar gebracht worden. Via Koorzoeker kun jij je koor en jullie activiteiten bekend maken an een grote groep geïnteresseerden. Het platform zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van koren in Nederland vergroot wordt.

Op Koorzoeker staan profielen van bijna 3.000 koren in Nederland. Ook jouw koor kan gratis een profiel aanmaken, zodat je publiek je kan volgen en op de hoogte blijft van waar jullie mee bezig zijn. Dit kun je ook doen door ze via Koorzoeker nieuwsbrieven te sturen.

Daarnaast is er een gezamenlijke concertagenda waar je jullie concerten aan toe kunt voegen. Via deze agenda en via jullie profiel kun je heel eenvoudig online kaartjes verkopen voor concerten. Ook hebben volgers de mogelijkheid om donateur te worden van je koor. Deze functies zorgen voor extra inkomsten. Ons doel is om alle 1.700.000 koorleden in Nederland te adviseren over hoe je jezelf online kunt presenteren, zichtbaarheid te creëren voor alle zanggroepen en hen te ondersteunen bij het genereren van meer inkomsten.

Koorzoeker biedt koren de volgende functionaliteit:

  • Koorprofielen. Elk koor kan een profiel op Koorzoeker hebben. Staat je koor er al bij dan kun je het profiel claimen. Heeft je koor nog geen profiel dan kun je een nieuw profiel aanmaken. Op het profiel kun je informatie, plaatjes, een video, contactgegevens, en nog veel meer opnemen.

  • Concerten. Een koor kan via het profiel concerten toevoegen. Deze komen zowel op het eigen profiel als in de gezamenlijke concertagenda. Wij kunnen die aankondigingen ook weer doorsturen naar andere concertagenda's. En je kunt ze eenvoudig op je eigen website toevoegen.

  • Online kaartverkoop. Het verkopen van kaartjes voor concerten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Zet een concert in de concertagenda en verkoop direct online kaartjes aan bezoekers. Ze kunnen gewoon via iDeal betalen; ook rechtstreeks vanuit jullie eigen website..

  • Leden werven. Veel koren zijn op zoek naar nieuwe leden. Via Koorzoeker kun je nieuwe leden werven. Dit komt op je eigen profiel te staan en zangers kunnen zoeken naar koren bij hun in de buurt die leden in hun stemgroep zoeken.

  • Ledenlijst. Je kunt eenvoudig een ledenlijst toevoegen. Deze komt dan in je profiel (enkel de namen). Je kunt dan makkelijk berichten aan je leden sturen. Ook houden we automatisch de oud-leden bij, zodat je deze bijvoorbeeld voor concerten uit kunt nodigen.

  • Nieuwsbrieven. Via ons platform kun je nieuwsbrieven versturen naar degenen die geïnteresseerd zijn in jouw koor. Wil je jullie publiek bedanken voor hun komst? Of wil je donateurs informeren over korting voor een concert? Het kan allemaal! Ook kun je nieuwsbrieven naar leden of oud-leden sturen.

  • Donateurs werven. Donateurs kunnen een belangrijke extra bron van inkomsten voor koor vormen. Met Koorzoeker is het mogelijk om donateurs te werven. Door dit mechanisme te activeren, wordt er een knop geplaatst op jullie profiel waardoor het heel eenvoudig is voor donateurs om jouw koor te steunen. Je kunt dit ook via je eigen website of via nieuwsbrieven doen. En je kunt donateurs belonen door bijvoorbeeld korting op concertkaartjes te geven.

Wat kost het?

Het maken van een profiel, aanmelden van concerten, werven van leden, en sturen van nieuwsbrieven is gratis. Alleen als het koor via Koorzoeker inkomsten genereert rekenen we een fee van 10% van het bedrag. Dit geldt voor kaartverkoop en donateurs. Voor meer informatie, bekijk het artikel over de kosten van Koorzoeker.