Een nieuw concert toevoegen

Via Koorzoeker kun je concerten van je koor aankondigen en kun je eenvoudig kaartjes voor deze concerten verkopen. Hierdoor kun je het aantal bezoekers van je concerten aanzienlijk vergroten. Voor elk concert wordt een concertpagina gemaakt. Je kunt hier ook vanuit je eigen website naar linken.

Om een concert of een concertreeks toe te voegen ga je naar het dashboard www.koorzoeker.nl/dashboard. Vervolgens kies je in het menu links de optie Concertagenda. Druk vervolgens op de knop Concert toevoegen.

Als eerste wordt je gevraagd of je een concertreeks of een los concert toe wilt voegen. Vervolgens vragen we je wat de titel van het concert is en kun je een foto toevoegen die bij het concert hoort. Plaats eventueel een link naar een externe pagina en voeg de beschrijving toe. Tenslotte vul je de locatie, datum (DD-MM-JJJJ) en de begintijd van het concert in. Hiermee is de basis van je concert compleet. Nog even op een rijtje:

  • Zichtbaar Hier geef je aan of het concert zichtbaar moet zijn in onze concertagenda. Je kunt dus ook eerst concerten toevoegen en deze pas in een later stadium zichtbaar maken.
  • Foto Een bijbehorende foto. Deze wordt bovenaan op de eventpagina geplaatst (en op kaartjes als je die via ons verkoopt).
  • Titel De titel van het concert.
  • Link naar externe pagina Je kunt hier een link toevoegen naar een pagina met meer informatie over het concert, bijvoorbeeld een pagina op je website.
  • Beschrijving Een nadere beschrijving van het concert.
  • Locatie Locatie waar het concert plaatsvindt. Dit wordt ook gebruikt om mensen de mogelijkheid te geven concerten in de buurt te vinden.
  • Datum De datum van het event (DD-MM-JJJJ).
  • Begintijd Hoe laat het concert begint.

Kaartverkoop

Via de knop Kaartverkoop toevoegen kun je eenvoudig kaartverkoop voor je concert toevoegen. LET OP: je kunt de kaartverkoop pas activeren als je de bovenstaande gegevens opgeslagen hebt.

Concert annuleren

Soms kan een concert helaas niet doorgaan. In dat geval kun je door op de knop Concert annuleren het concert annuleren. Je geeft dan een boodschap op met bijvoorbeeld de reden of wat mensen moeten doen die al een kaartje hebben. Het concert blijft in de agenda staan maar er komt een mededeling bij te staan.