Kaartverkoop

Voor concerten kun je eenvoudig via Koorzoeker de kaartverkoop regelen. Bezoekers kunnen dan online met iDEAL kaartjes kopen. Ze krijgen deze per e-mail toegestuurd en het koor krijgt een lijst met alle bezoekers. Wij handelen de volledige betaling af.

Zodra je een concert in het dashboard hebt toegevoegd, kun je op Kaartverkoop toevoegen klikken om het mogelijk te maken om kaartjes online te kopen. Je kunt zowel gratis als betaalde kaartjes instellen. LET OP: Voordat je betaalde kaartjes kunt gebruiken dien je ons eerst de financiële informatie van het koor te geven. Anders kunnen we geen geld voor je ontvangen van de bezoekers.

  • Wie doet kaartverkoop Je kunt nu als eerste aangeven of wij de kaartverkoop voor je afhandelen of dat dat via een externe partij gebeurt. In het tweede geval geeft je enkel een link voor de externe kaartverkoop aan. Deze wordt dan in de concertagenda geplaatst.
  • Aantal Geef het aantal beschikbare kaarten voor online verkoop aan.
  • Prijs Vervolgens geef je de prijs van een kaartje aan. Zolang je ons nog niet de financiële informatie hebt gegeven kun je enkel gratis kaartjes aanbieden. Je kunt verschillende prijscategorieën hanteren. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld goedkopere kaartjes aan wilt bieden aan donateurs. De prijs dient minimaal 5 euro te zijn (of gratis) in verband met de betalingskosten. Onze kosten en de iDEAL betalingskosten worden hiervan afgetrokken. In de lijst met veelgestelde vragen vind je meer informatie over de kosten.
  • Periode Nu kun je de periode opgeven waarin mensen kaartjes kunnen kopen. Bij de standaardinstellingen start de verkoop meteen en is de online kaartverkoop open tot 24 uur voor het concert. Je kunt dit uiteraard eenvoudig aanpassen.
  • Overzicht Tenslotte krijg je een overzicht van je instelling. Klik op Ga verder om kaartverkoop te activeren.

Als bezoekers één of meer kaartjes kopen krijgen ze die per e-mail opgestuurd. Ze kunnen die dan meenemen naar het concert. Het koor kan via het dashboard een gastenlijst afdrukken met alle gekochte kaartjes, zodat je dit eenvoudig kunt controleren. Als koor ontvang je iedere week het bedrag aan verkochte kaartjes van Stripe, onze betalingsprovider. Omdat het een grote, internationale betalingsprovider is, zal het bedrag dat op jullie rekening gestort wordt van een buitenlands rekeningnummer komen.