Financiële informatie toevoegen

Voordat je betalingen kunt ontvangen (bijvoorbeeld van kaartverkoop) hebben wij wat financiële informatie over je koor nodig. Wij delen deze informatie met onze payment provider Stripe die de betalingen verder afhandelt.

Om de financiële gegevens van je koor door te geven kies je in het menu aan de linkerkant financiën. Druk vervolgens op de knop Vul financiële gegevens in. Je wordt nu door een aantal stappen geleid:

  • Ten eerste willen we graag weten of je koor geregistreerd is als vereniging, stichting, of bedrijf, of dat de vereniging niet geregistreerd is en onder een privé persoon valt. De informatie die we (wettelijk) nodig hebben is verschillend in deze gevallen.

Geen vereniging, stichting of bedrijf

In dit geval hebben we de persoonsgegevens nodig van de persoon die de officiële vertegenwoordiger van het koor is (die verantwoordelijk is voor de bankrekening van het koor):

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Volledige adres gegevens (inclusief postcode)

Vervolgens hebben we het IBAN-nummer van de rekening van het koor nodig. Hierheen maken we het geld over. Alleen als je een correct nummer invult kun je verder.

Vereniging of stichting

In dit geval vragen we om:

  • Officiële naam van de vereniging of stichting waaronder deze geregistreerd staat.
  • Het Kamer van Koophandel (KvK) nummer

Vervolgens hebben we de persoonsgegevens nodig van degene die financieel verantwoordelijke is in het koor (meestal de penningmeerster) en de de bankrekening van het koor beheert. Bij het adres kun je aangeven of dit ook het adres is waarop het koor geregistreerd staat. Zo niet, dan wordt in de volgende stap om het officiële adres van het koor gevraagd.

Vervolgens hebben we het IBAN-nummer van de rekening van het koor nodig. Hierheen maken we het geld over. Alleen als je een correct nummer invult kun je verder.

Bedrijf (BV of NV)

In dit geval is er nog een additionele stap. We zijn wettelijk verplicht te registreren wie de eigenaren van het bedrijf zijn (om precies te zijn, wie minstens 25% van de aandelen van het bedrijf bezitten). Van deze personen hebben we de persoonsgegevens nodig.

Afronden

Uiteindelijk krijg je een overzicht van de ingevoerde gegevens. Als alles goed is kun je op de knop Ga verder klikken. Hiermee accepteer je ook de gebruiksvoorwaarden voor koren en de voorwaarden van Stripe. Je kunt nu betalingen ontvangen.