Nieuwsbrieven

Via Koorzoeker kun je nieuwsbrieven sturen naar naar wie je maar wilt; jouw volgers, jouw publiek of jouw adressenlijst. Hiermee kun je hen op de hoogte houden van nieuwe concerten of andere zaken, je kunt een oproep doen om nieuwe koorleden te vinden of bezoekers van jullie concert bedanken voor hun komst.

Hoe verstuur ik een nieuwsbrief?

Via het dashboard van jouw profiel kun je aan de linkerkant in het menu kiezen voor 'Nieuwsbrieven'. Hier maak je de nieuwsbrief aan. Allereerst kies je naar wie je de nieuwsbrief wilt versturen. Je kunt zo veel personen toevoegen als je wilt. In het vakje 'overige ontvangers' kun je handmatig e-mailadressen toevoegen, maar je kunt ook je complete adressenlijst hierin plakken.

Vervolgens ga je de nieuwsbrief daadwerkelijk opstellen. Je bepaalt het onderwerp en de inhoud, je kunt een afbeelding toevoegen, evenals actieknoppen. In de derde en laatste stap controleer je alle gegevens. Ben je tevreden met de nieuwsbrief? Dan kan deze direct verstuurd worden!

Wat heb ik aan het versturen van nieuwsbrieven?

Nieuwsbrieven zijn ontzettend effectief als het gaat om het op de hoogte houden van je volgers. Met nieuwsbrieven kun je hen niet alleen informeren, maar ook bedanken. Zo is het bijvoorbeeld fijn dat je jullie publiek kunt bedanken voor hun komst naar een van jullie concerten. Je kunt hen dan meteen uitnodigen voor een volgend concert. Ook kun je met Koorzoeker bijvoorbeeld alleen een mail sturen naar je donateurs, waarin je hen korting voor concertkaartjes kunt aanbieden. Hiermee bouw je een duurzame relatie op met bezoekers.