Je eerste profiel aanmaken

Elk koor heeft een profiel op het Koorzoeker portaal www.koorzoeker.nl. Je kunt je eigen koorprofiel maken via het dashboard www.koorzoeker.nl/dashboard. De eerste keer dat je op het dashboard komt word je door de volgende stappen geleid om het koorprofiel te maken. Je kunt alles later weer aanpassen dus het is niet erg als je bepaalde zaken niet direct (volledig) invult.

Hoe mogen we je noemen?

Hier wordt je gevraagd om de naam van het koor te geven en aan te geven waar het koor gevestigd is. Dit kan een plaats zijn of een specifiek adres waar de repetities plaatsvinden. Bezoekers van Koorzoeker kunnen koren selecteren die bij hen in de buurt zijn en daarvoor is het adres belangrijk. Ook vragen we om een link naar de Facebook pagina van het koor (als je die hebt) en naar de huidige website. Als je de Facebook link invult, wordt een deel van het profiel vast ingevuld op basis van informatie op de Facebook pagina.

Genre

Vervolgens word je gevraagd om het genre van de muziek dat het koor zingt. Dit is belangrijk, omdat bezoekers van het Koorzoeker portaal hierop zullen zoeken. Je kunt meerdere genres aangeven. Je kunt heel algemeen bijvoorbeeld Klassiek aangeven, of meer specifiek, bijvoorbeeld Gregoriaans.

Meer informatie

We willen graag weten wat de samenstelling van het koor is (gemengd, mannen, vrouwen), de omvang en de leeftijdscategorie. Dit is belangrijk, omdat bezoekers en potentiële nieuwe leden hierop kunnen zoeken. Ook kun je de dirigent opgeven. Ook hierop kunnen mensen zoeken.

Beschrijving en trefwoorden

Als je een goede beschrijving geeft, zullen meer mensen je koor vinden en mogelijk naar je concerten komen (of lid willen worden). Als je een Facebook pagina opgeeft halen we een eerste versie van de beschijving van Facebook, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf aanpassen.

Ook kun je een aantal trefwoorden opgeven. Mensen kunnen hierop zoeken dus dit kan helpen om je koor beter zichtbaar te maken.

Profiel- en omslagfoto

Je wordt gevraagd om een profiel- en omslagfoto toe te voegen. De omslagfoto wordt bovenaan je profielpagina gebruikt en is te zien op het portaal van Koorzoeker. Je profielfoto wordt daarop geplaatst. De profielfoto is vaak het logo van het koor en als omslagfoto hebben veel koren een foto van het hele koor. Als je een Facebook pagina opgeeft halen we een eerste versie van Facebook, maar je kunt ze natuurlijk aanpassen.

Overzicht

Dat is alles voor het moment. Je krijgt een overzicht van alle informatie. Je dient hier ook onze algemene voorwaarden voor koren te accepteren. Druk vervolgens op de knop om het profiel daadwerkelijk te maken.

Het profiel is nu klaar en je kunt het bekijken. Het heeft typisch als webadres: https://koorzoeker.nl/profiles/naamkoor. Druk nu op de knop om naar het dashboard te gaan. Je kunt nu het profiel aanpassen of uitbreiden of concerten en kaartverkoop toevoegen.