Koorproject: De toekomst van een verleden

0

'De toekomst van een verleden' is een koor- en herdenkingsproject over vrede, vrijheid en verzoening. Het wordt uitgevoerd op 8, 9 en 10 mei 2020 in de Theaterkerk Bemmel door Duitse en Nederlandse zangers.

Duitse en Nederlandse koorzangers gaan tussen september 2019 en mei 2020 bouwen aan een muzikale brug. Een ontmoeting van mens tot mens met de beste verbindende factor die er is: zingen en muziek maken. Er wordt een publieksvoorstelling gemaakt met een cross-over van pop, kleinkunst en klassieke muziek, ondersteund door poëzie en beeldende kunst. Uitvoering vindt plaats in de Theaterkerk in Bemmel (gemeente Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen).

Iedereen die graag zingt en een goede, vaste stem heeft kan zich aanmelden. Er zijn 16 repetities van 6 uur in Arnhem, onder leiding van vakkundige, inspirerende professionals. Daarnaast wordt er op 2 mei 2020 een herdenkingstour gehouden langs drie militaire begraafplaatsen. De kosten zijn € 250.- per persoon. Dit is een Euregion project gesubsidieerd door Euregio Rhein-Maas-Nord. Voor meer informatie en opgave zie de website.

Reacties
 
Nieuwste eerst
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.