Matthäus aan de Maas

0

Bijna 150 jaar geleden werd de Matthäus Passion voor het eerst uitgevoerd in Rotterdam. In 2020 kun jij met het grootste koor van Nederland meezingen in een tv-special in Rotterdam Ahoy.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende populariteit onder de Nederlanders. In dat jubileumjaar is er ook een eenmalige grote tv-special voor iedereen die houdt van zingen. Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke vier uur wordt teruggebracht tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.

Iedereen kan meedoen. Na inschrijving (vanaf september 2019) krijg je toegang tot een thuisstudeermogelijkheid om je de teksten eigen te maken. Met behulp van video’s en teksten kun je op een eenvoudige manier de muziek instuderen. Daarnaast kun je mee repeteren met koren in de buurt. En er komen een paar landelijke oefendagen. Ook koren kunnen gezanmelijk meedoen.

Je kunt je nu nog niet opgeven maar als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je als eerste de gelegenheid hiertoe. Voor meer informatie zie de website van de EO.

Reacties
 
Nieuwste eerst
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.