Scratch Meezing Carmina Burana

0

Leer in een enkele dag van scratch de Carmina Burana zingen. Dat kan gedurende het Internationaal Koorfestival CantaRode op zondag 2 juni in Abdij Rolduc in Kerkrade.

Carmina Burana is een verzameling Middeleeuwse liedteksten die ruim 200 jaar geleden ontdekt werden in een abdij in Zuid-Duitsland. In 1935 heeft de componist Carl Orff een aantal van deze liederen in een geheel eigen stijl op muziek gezet: Middeleeuws en tegelijk ook heel modern. Carmina Burana is wereldberoemd en geliefd bij veel koorzangers.

Tijdens het Internationaal Koorfestival CantaRode is er op zondag 2 juni een workshop Scratch Meezing Carmina Burana in Abdij Rolduc in Kerkrade. Scratch is afgeleid van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’: helemaal vanuit het niets beginnen. Scratchconcerten vinden de laatste jaren veel plaats en zijn enorm populair. Ze zijn bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te zingen: geschoold, ongeschoold, liefhebber en amateur. Meedoen in een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring! Je zult er versteld van staan hoe mooi het resultaat na een dag repeteren al kan klinken.

De algehele leiding is in handen van Dr. Brady Allred uit Salt Lake City in Amerika. Hij is artistiek leider en dirigent van de Salt Lake City Choral Artists, daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid en geeft hij masterclasses en workshops over de hele wereld. Carmina Burana is een van zijn succeswerken!!

De kosten voor deelname bedraagt € 25,- inclusief lunch en koffie. Voor meer informatie en opgave zie de website van CantaRode.

Reacties
 
Nieuwste eerst
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.